Jokainen kerta, kun World of Warcraft:in seuraava isompi, sisältöä lisäävä päivitys on tulossa, annetaan se ensin pelaajien testattavaksi yleisellä testauspalvelimella ("public test realm"). Kaikki uusi on aina mielenkiintoista ja siitä johtuen foorumit ovat taas tavallista aktiivisempia ja aktiivisimpana niistä on tietenkin testauspalvelimen oma foorumi, http://forums.worldofwarcraft.com/board.aspx?fn=wow-realm-test.

Testauspalvelimen idea on antaa pelin kehittäjälle, Blizzardille, mahdollisuus testauttaa peliä itse pelaajilla, ja saada heiltä myös suoraa palautetta foorumin kautta. Mitään massiivisia muutoksia testaaminen ei tietenkään tuo mukanaan, sillä kaikki muutokset on testattu itse kehittäjän puolesta. Luonnollisestikin, palkatut testaajat eivät koskaan voi havaita kaikkia pieniä ongelmia mitä tuhannet peliä ilokseen pelaavat pelaajat voivat, tästä johtuen testipalvelimen tarkoituksena on nähdäkseni hienosäätää tulevat sisältöuudistus, jotta seuraava sisältöuudistus saataisiin varsinaisille palvelimille mahdollisimman bugittomana.

Blizzardin työntekijät pitävätkin listaa tiedossa olevista ongelmista ja päivittävät sitä aina kun joko sen omat työntekijät tai pelaajat kohtaavat uusia ongelmia. http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?fn=wow-realm-test&t=93691&p=1&tmp=1#post93691